Clinics bij Molen de Ster

Elk jaar plannen we enkele weekenddagen (let op: in 2022 allemaal zondagen!) in bij de mooie oude houtzaagmolen in de wijk Lombok (Utrecht), Molen de Ster. Hier organiseren we korte SUP lesjes (clinics) van 1 uur, waarbij je kan proeven aan deze mooie sport! Wat dit precies allemaal inhoud en hoe je je er voor kan opgeven lees je hier. Met onderaan een aanvullend hoofdstuk over de specifieke maatregelen die worden getroffen in het kader van corona!

Molen de Ster is een gezellige plek waar we graag mee samenwerken en waar veel (buurt) activiteiten worden georganiseerd. Je kan er ontspannen genieten op een terrasje en over het water turen naar de clinics die worden gegeven, of gewoon lekker zelf meedoen!

Een molen-clinic is een korte les van een uur, waarbij je eens kan proeven aan deze sport. Onder begeleiding van een ervaren en gediplomeerd instructeur leer je hoe je moet peddelen en maak je een klein tochtje (+/- 40 min) over de Leidscherijn.
De clinic kost €17,- per persoon voor 1 uur. Je hoeft je van te voren niet op te geven, maar het kan wel handig zijn als je zeker wil zijn van een plekje! Dit kan vanaf een maand voor de start van de clinic tot uiterlijk 24 uur van te voren. Zie ook de regels voor aanmelden hieronder.

Er is een omkleedtent en je krijgt via mail advies over de juiste kleding voor de omstandigheden van dat moment. Surfpakken worden niet ingezet, om logistieke en hygiënische redenen. Vanaf een watertemperatuur van rond de 15 graden C is het veilig genoeg om zonder surfpak te suppen. Daarom gaan de clinics alleen door als deze temperatuur bereikt is.

SUP clinics Molen

De geplande lessen zijn altijd onder voorbehoud! Bij onweer en stevige wind (ongeveer boven 14 knopen) gaat een les niet door. Like ons op Facebook om op de hoogte te blijven van alle laatste ontwikkelingen!
Zie ook onze algemene voorwaarden, kledingadvies, SchoonWaterKorting.

Lestijden: 12:30u , 14:15u en 16:00u
Verzamelen uiterlijk 10 min voor tijd bij het terras van de molen
Kosten: € 17,- (je kan zowel pinnen als contant betalen)
Reserveren: stuur een mail naar: SUPschoolDomstad@gmail.com
 (niet verplicht, wel handig) en geef de volgende info:
> welk tijdstip; 12:30u, 14:15u of 16:00u
> voor hoeveel mensen reserveer je? (max 2 plekken per reservering)
> je naam en telefoonnummer

De dagen in 2022 zijn:

Lente
15 mei
12 juni

Zomer
17 juli
14 aug

Herfst
02 okt

Zie ook Kalender en klik op datum voor hoeveelheid open plekken!

Molen de Ster

Corona-maatregelen:
Op dit moment zijn geen corona-maatregelen van kracht. Zodra hier iets in wijzigt, zullen wij altijd de richtlijnen van de overheid volgen!

Overige zaken:
–> Je moet voor aanvang les een eigen-risico verklaring tekenen. En de les kan via pin of contant betaald worden.
–> Vervolgens zal de instructeur je alles uitleggen over hoe de les eruit ziet en wat van je verwacht wordt.
–> Droge kleding kan je maar beperkt achter laten. De fietskar heeft een opening van 14 cm hoogte. Als een tas daar in past kan die daar in achter blijven. De kar kan niet goed op slot. Spullen hier achter laten is altijd op eigen risico. Mocht je je spullen willen meenemen op het board, dan moet je dit waterdicht verpakken (bv door er een vuilniszak omheen te knopen). De SUP school heeft hier geen voorzieningen voor. Kleine waardevolle spullen kunnen mee met de instructeur, in een speciale waterdichte tas. Soms kunnen spullen ook achter de bar van het molen-café achter gelaten worden.
–> De omkleedtent kan je gebruiken om je om te kleden.
–> de WC van het molen-café mag gebruikt worden door deelnemers.
–> Als je tijdens de les iets wil drinken, moet je zelf een drinkflesje meenemen.

Zowel jij als deelnemer, als ik als instructeur, moeten beide vrij zijn van klachten als verkoudheid, hoesten, koorts en dergelijke!

Specifieke voorwaarden voor deelname molen-clinics
Naast de algemene voorwaarden zijn bij de molen onderstaande voorwaarden van toepassing:
– aanmelden kan vanaf 1 maand van te voren. Mails die eerder worden verstuurd worden niet in behandeling genomen.
– Voor de reservering wordt de volgorde van binnenkomst van de mails gehanteerd, met inachtneming van eerder genoemd punt. Voorbeeld: een clinic op bv 1 mei kan worden gereserveerd vanaf 1 april. Ieder die vóór 1 april reserveert wordt niet meegenomen. Alle reserveringen vanaf 1 april worden behandeld in volgorde van binnenkomst. Het kan voorkomen dat de mails nog niet allemaal verwerkt zijn in de agenda, waardoor het lijkt dat er nog plek is, terwijl dat in werkelijkheid niet meer is.
– 24 uur voor aanvang van molen-clinic sluit de mogelijkheid voor reserveren. Dit is dus op vrijdag 12.30u. Alle mails die voor dit tijdstip binnenkomen worden nog in behandeling genomen. Alle aanmeldingen na dit tijdstip niet meer.
– Het annuleren van een les kan ook tot uiterlijk 24 uur van te voren. Na die tijd kunnen (gedeeltelijke) kosten van de les in rekening gebracht worden. Uiteraard wordt zo veel mogelijk, binnen alle redelijkheid, meegedacht. En hebben we begrip voor onvoorziene omstandigheden. Andersom vragen we ook begrip voor de momenten dat er veel aanmeldingen zijn die we hebben moeten afwijzen, omdat een les vol zat. Die we kort van te voren misschien niet meer gevuld krijgen.
– Op de vrijdagavond voor de clinics worden de aantal overgebleven plekken bijgewerkt en kunnen mensen op zaterdag gewoon langs komen. Je kan je dan vanaf 45 min voor aanvang les melden bij de instructeur.
– iedere deelnemer dient uiterlijk 10 min voor aanvang les zich te melden bij de instructeur. Zodat er voldoende tijd is voor administratieve afhandelingen en we op tijd kunnen starten.
– Iedere deelnemer dient, middels ondertekening van een formulier, in te stemmen met de algemene voorwaarden en deelname op eigen risico.
– Deelnemers die op de valreep aan komen (korter dan 10 min voor aanvang les), kunnen niet meer deelnemen aan de les. De plek in de les kan worden gegeven aan mensen die niet hebben gereserveerd.
– In een les kan het niveau tussen deelnemers verschillen. We houden in principe het tempo aan van de minst snelle persoon. Wanneer het verschil te groot gaat worden en dit bij aanvang van de les al blijkt, kan een deelnemer worden gevraagd om een nieuwe afspraak te maken en op dat moment de les af te breken.
– Mensen met beperkingen, lichamelijk of mentaal/geestelijk, helpen we graag om te leren suppen! Deze groep heeft echter soms meer tijd en aandacht nodig. In dat geval is een molen-clinic niet geschikt, omdat de tijd te kort is. Neem contact met ons op voor advies op maat.