Schoon Water Korting!

frisdrankflesje wordt achteloos weggegooidplastic in Utrechts wateruiteindelijk komt het plastic in de voedselketen terechtMaaginhoud-albatros1
Hoe een achteloos weggegooid frisdrankflesje via rivieren en oceanen in de voedselketen terecht komt!

Aandacht voor SCHOON WATER!
Als SUP school Domstad willen we graag aandacht vragen voor schoon water en aandacht vragen voor een kwetsbare omgeving.
Als watersporters leven we graag op, in en rond het water! We genieten van dat water en van alles wat het te bieden heeft. Dit genot willen we graag delen! Dat is ook de reden waarom de SUP school is begonnen, om andere mensen te laten meegenieten van die prachtige, waterrijke omgevingen. Die waterrijke natuur geeft ons rust, plezier, verkoeling en zoveel mooie momenten. En daarom willen we, samen met jou, graag iets terug doen! Waarbij jij ook nog eens korting kan krijgen op je les òf een vrijwillige bijdrage kan leveren aan een goed doel dat strijd voor bescherming van de oceanen!

PLASTIC SOEP
Eén van de grote bedreigingen van dit moment voor de oceanen, en daarmee voor de wereld, is de plastic soep. De plastic soep is een enorme massa plastic afval wat in de oceanen ronddrijft. Deze stukken plastic, zowel de grotere stukken als de uiteengevallen microplastics, komen uiteindelijk in de voedselketen terecht. Vele dieren zijn al gestorven hieraan, bijvoorbeeld doordat het verstopt raakte in hun magen, of doordat ze erin verstrikt raakten. En het is een kwestie van tijd voordat het (micro)plastic ook op het bordje van de mens terecht komt. Wanneer het leven in de oceanen bedreigt wordt, wordt het leven op het land ook bedreigt. Wij zijn sterk afhankelijk van een gezonde en levendige oceaan.
Een groot deel van het plastic is afkomstig van scheepvaart, maar het grootste deel is afkomstig van land. Het enkele frisdrankflesje dat ik achteloos op straat gooi, kan uiteindelijk via de waterwegen in de oceaan terecht komen en daar het zeeleven bedreigen. Stel dat iedereen 1x per dag 1 stukje plastic opraapt en in een afvalbak doet, zal het grootste deel van het zwerfafval in de vuilnisbak belanden in plaats van in de oceaan! Dat scheelt toch weer iets!
Bijdragen aan de bestrijding van de plastic soep is iets waar ieder mens, elke dag, heel concreet wat aan kan doen. Door heel simpel 1 stuk zwerfafval op te rapen en in een vuilnisbak te doen. Daarom betrekt SUP Domstad dit in de lessen.

Maar we willen meer doen voor de oceanen! Er zijn heel veel organisaties bezig om de oceaan op één of andere manier te beschermen, en die verdienen alle aandacht! In februari 2016 heeft de school besloten om elk jaar een ander doel te steunen. Centraal staat daarbij de bescherming van de oceanen (dichtbij en ver weg).
Wat we hier precies mee doen, hoe het werkt en welke organisatie wordt gesteund, kun je lezen op de pagina De Donatiepot.

SchoonWater korting!
Als jij tijdens je les zwerfafval uit het water vist, kan je korting krijgen op je les! We willen niemand iets opdringen, slechts iedereen een kans geven om iets te doen. Je kan totaal (maximaal) €5,- aan korting verdienen. Je kan er ook voor kiezen de opbrengst in de Donatiepot te doen. Daarmee kan je dubbel bijdragen aan de bescherming van de oceanen!
1x plastic fles (groot of klein) = €1,- korting
1x plastic tasje (of deel ervan) = €1,- korting
1x blikje = €0,50 korting
overig afval wat in het water drijft = €0,10 korting
Dus als je bijvoorbeeld 1 plastic flesjes, 3 blikjes en 2 plastic zakjes uit het water vist, krijg je €4,50 korting!

Bij speciale Clinics (van een uur) en het SUP & Lunch arrangement, is de SchoonWaterKorting de helft van alles en kan je maximaal €2,50 terug verdienen. (dus 1 plastic flesje is €0,50 korting, etc)

plastic opgeruimd