Missie & duurzaamheid

Hoi,
Ik ben Yvonne en in 2014 begonnen met SUP school Domstad! Ik doe dit naast een reguliere baan, met een onregelmatig werkrooster.
In 2011 heb ik het suppen ontdekt en ben gelijk enthousiast geraakt. Ik voel me thuis in, op en rond het water. Zo ben ik al jaren actief bij meerdere reddingsbrigades, woon ik aan het water en ga ik, naast suppen, graag zwemmen en freediven (duiken op 1 ademteug)
Nadat ik in het voorjaar 2014 een SUP instructeurscursus (toen ASI en later bijscholing via Watersportverbond) had gedaan, heb ik die zomer besloten om klein te beginnen en vanuit daar te kijken waar de school mij zou brengen.
Ik begon met 4 boards, welke nu zijn uitgebreid tot 6 boards.

Mijn missie:

Mijn missie is om de SUP sport te delen met anderen, de basistechniek zo goed en veilig mogelijk over te brengen en mensen te laten genieten van die mooie waterrijke natuur.
Om meerdere redenen houd ik de school graag klein. Zo blijft het overzichtelijk en kan ik iedereen de kwaliteit en aandacht geven die ze verdienen. Mensen met een lichamelijke of mentale beperking wil ik expliciet uitnodigen om contact op te nemen en te kijken hoe we jou kunnen laten suppen. Niet alles is mogelijk, maar veel wel. Dit geld ook voor mensen met een grote financiële beperking. In overleg bekijken we samen wat we kunnen regelen.

Duurzaamheid:

Ik besteed graag aandacht aan de omgeving waarin we recreëren. Een omgeving die kwetsbaar is, door de aanwezigheid van de mens. Duurzaam ondernemen is voor mij een vanzelfsprekendheid, wat ik in zo veel mogelijk facetten probeer uit te dragen. SchoonWater korting en de donatiepot zijn er een onderdeel van. Maar ook hoe ik nadenk over transport. Ik doe zo veel mogelijk op de fiets en fietskar (speciaal voor ons ontworpen door Busybike) en gebruik een auto alleen als het echt niet anders kan. Het drukwerk wordt gedrukt bij Libertas Pascal, die in alle facetten van papier tot inkt, nadenkt over hun footprint. De shirts uit 2021 zijn gemaakt van gerecycled polyester en gedrukt bij ecodrukker De Katoenfabriek. Maar ook met schoonmaakmiddelen en andere kleinere zaken probeer ik zo goed mogelijk na te denken over de duurzaamheid en het verhaal achter het product. Ik ben daarin zeker niet feilloos, maar probeer te handelen naar eer en geweten, binnen de kennis en financiële middelen die ik heb.

Veiligheid:

Ik kies bewust voor de opzet van een school en geen verhuur, om kennis zo goed mogelijk over te dragen aan anderen en ieder de juiste begeleiding te geven. Ik besteed veel aandacht aan (water)veiligheid en vaarregels, zodat deelnemers na een les bij SUP Domstad al snel veilig zelfstandig kunnen suppen. Zie ook deze pagina over het thema veiligheid.
Daarbij bied ik trainingen aan voor zelfredzaamheid en het redden van anderen. De zogenaamde rescue&safety cursussen. In 2020 is een SUP safety team gestart voor het begeleiden van zwemmers bij (lange) prestatietochten. Vanaf 2021 zal ik me ook verder focussen op suppen bij reddingsbrigades uit te zetten als potentieel reddingsmiddel.