Donatiepot

De DONATIEPOT van seizoen 2019 gaat naar:

>> Save Our Sharks <<

save our sharks logo

Wie/Wat is Save Our Sharks?:
Save Our Sharks is een project van de Dutch Caribbean Nature Alliance dat draait om de bescherming van haaien in de zeeën van de Nederlandse Cariben. De campagne is erop gericht om het probleem van afnemende haaienpopulaties rondom de Nederlands-Caribische eilanden aan te pakken door middel van wetenschappelijk onderzoek, communicatie met politici en lokale vissers en educatie van het publiek, zowel in Nederland, als op de eilanden.
SUP school Domstad steunt deze organisatie graag, omdat haaien ernstig bedreigt worden en een gezonde haaienpopulatie belangrijk is voor een gezonde oceaan.
Lees via deze PDF’s; Save Our Sharks factsheet NL, Jaaroverzicht-SOS-final en hun website meer over deze organisatie en wat ze betekenen voor onze oceanen.

Wat doet SUP Domstad met de donatiepot:
Een seizoen lang, van voorjaar t/m najaar, zal bij elke les een donatiepot aanwezig zijn. Deelnemers kunnen er voor kiezen de opbrengst van hun Schoon-Water-Korting in de donatiepot doen en daarmee dubbel bijdragen aan de bescherming van de oceanen! Uiteraard kan men ook zonder plastic afval een donatie doen.
Op het einde van het seizoen, in oktober/november, zal de inhoud van de donatiepot worden overhandigd aan medewerkers van Save Our Sharks. Bij de donatiepot zal ook informatie over Save Our Sharks aanwezig zijn.
Daarnaast zal de school gedurende het seizoen regelmatig nieuws delen via Facebook en Twitter over de ontwikkelingen van Save Our Sharks en mensen oproepen om deze organisatie financieel te steunen en op Facebook te liken.

Save Our Sharks stond voor 2018 al als donatiepot. Maar omdat SUP Domstad in 2018 grotendeels stil lag, is besloten ook in 2019 de donatiepot aan deze organisatie te besteden.

Waarom een donatiepot?
SUP school Domstad is in 2016 begonnen met De Donatiepot. De donatiepot zal elk jaar een andere (Non-Profit) organisatie steunen, die zich inzet voor de zeeën en oceanen. Zowel dichtbij als ver weg! Hiermee willen we net iets meer doen voor de bescherming van de oceanen, waar we zo afhankelijk van zijn. Als watersporters zijn we ook nog eens heel direct betrokken bij die waterwereld. We spenderen er veel tijd, we genieten en ontspannen! We hebben een verantwoordelijkheid naar onze omgeving.
In 2015 hebben we de SchoonWaterKorting ingevoerd. Daarbij visten deelnemers regelmatig zwerfafval uit het water, zonder dat men daar geld voor terug wilde. Nu kan men dit geld in de Donatiepot stoppen. Daardoor wordt er èn zwerfafval uit het water gevist èn kan een Non Profit organisatie zich nog beter inzetten voor de oceanen (dank zij de financiële bijdrage)!

Voorgaande donatiepotten:
2016 ging naar CoralGardening, zie het verslag in dit document: Donatiepot 2016
2017 ging naar Plastic Soup Surfer, zie het verslag in dit document: Donatiepot 2017