Donatiepot 2021

walvis

De donatiepot 2021 gaat naar:

supcleanup_logo-01

Stichting SUP CLEAN-UP

‘Door het vergroten van de SUPclean-up beweging verkleinen we de bijdrage aan de plastic soep’

De missie van deze stichting is suppers te motiveren om afval uit het water te vissen, zodat dit afval niet meer door dieren wordt opgegeten of in zee terecht kan komen. Hierbij werkt de stichting nauw samen met SUP scholen in het hele land, zo ook met ons, SUP school Domstad.
Ze organiseren door het hele land clean-ups op de SUP. Hiermee werken ze aan een stuk bewustwording, bij de mensen die aan een clean-up deelnemen en bij de toeschouwers die de suppers bezig zien. En het water blijft uiteindelijk schoner achter.
Met de opbrengsten uit donaties kan de stichting de kosten dekken om deze clean-ups te organiseren en verder te werken aan een groeiende (SUP) clean-up beweging.

De missie van SUP Clean-Up past volledig bij de missie van SUP Domstad, door zorg te dragen voor de omgeving waarin we graag recreëren!

Wat doet SUP Domstad met de donatiepot:
Een seizoen lang, van voorjaar t/m najaar, zal bij elke les een donatiepot aanwezig zijn. Deelnemers kunnen er voor kiezen de opbrengst van hun
Schoon-Water-Korting in de donatiepot doen en daarmee dubbel bijdragen aan de bescherming van de oceanen! Uiteraard kan men ook zonder plastic afval een donatie doen.
Op het einde van het seizoen zal de inhoud van de donatiepot worden overhandigd aan medewerkers/eigenaren van Stichting SUP Clean-Up. Bij de donatiepot zal ook informatie over SUP Clean-Up aanwezig zijn.
Daarnaast zal de school gedurende het seizoen regelmatig nieuws delen via Facebook en Twitter over de ontwikkelingen van SUP Clean-Up en mensen oproepen om deze organisatie financieel te steunen en op
Facebook en instagram te liken.

Waarom een donatiepot?
SUP school Domstad is in 2016 begonnen met De Donatiepot. De donatiepot zal elk jaar een andere (Non-Profit) organisatie steunen, die zich inzet voor de zeeën en oceanen. Zowel dichtbij als ver weg! Hiermee willen we net iets meer doen voor de bescherming van de oceanen, waar we zo afhankelijk van zijn. Als watersporters zijn we ook nog eens heel direct betrokken bij die waterwereld. We spenderen er veel tijd, we genieten en ontspannen! We hebben een verantwoordelijkheid naar onze omgeving.
In 2015 hebben we de SchoonWaterKorting ingevoerd. Daarbij visten deelnemers regelmatig zwerfafval uit het water, zonder dat men daar geld voor terug wilde. Nu kan men dit geld in de Donatiepot stoppen. Daardoor wordt er èn zwerfafval uit het water gevist èn kan een Non Profit organisatie zich nog beter inzetten voor de oceanen (dank zij de financiële bijdrage)!

Voorgaande donatiepotten:
2016 ging naar CoralGardening, zie het verslag in dit document: Donatiepot 2016
2017 ging naar Plastic Soup Surfer, zie het verslag in dit document: Donatiepot verslag 2017
2018/2019 ging naar Save Our Sharks, zie het verslag in dit document: Donatiepot verslag 2018-2019
2020 ging naar The Seaweed Farmers, zie het verslag in dit document: verslag donatiepot 2020