Donatiepot

De DONATIEPOT van seizoen 2017 gaat naar:


>> Plastic Soup Surfer<<

Wie is Plastic Soup Surfer:
Plastic Soup Surfer is een initiatief van Merijn Tinga, die als bioloog, surfer en kunstenaar zeer begaan is met de oceanen. Zo begon hij een paar jaar geleden met het opruimen van (plastic) afval op het strand. Hij heeft daarbij zoveel plastic verzameld, dat hij daar een heus (kite) surfboard van kon maken. Op dit board is hij langs de Nederlandse kust gevaren om aandacht te vragen voor de plastic soep in zee. Sinds dien heeft hij niet meer stil gezeten en zijn leven toegewijd aan de bescherming van de oceanen. Dit jaar gaat hij een monsterlijke tocht maken over de Rijn. Van oorsprong tot monding. Dit gaat hij doen op een SUP board, gemaakt van plastic flesjes! Hoe gaaf is dat? En ook met dit project zal hij aandacht vragen voor het plastic afval, wat uiteindelijk is zee terecht komt. Als SUP school Domstad hebben we diep respect voor iemand die zo zijn leven wijd aan de strijd tegen de plastic soep en willen hem graag een steuntje in de rug geven!

Wat doet SUP Domstad met de donatiepot:
Een seizoen lang, van voorjaar t/m najaar, zal bij elke les een donatiepot aanwezig zijn. Deelnemers kunnen er voor kiezen de opbrengst van hun Schoon-Water-Korting in de donatiepot doen en daarmee dubbel bijdragen aan schonere oceanen! of gewoon zomaar een donatie doen.
Op het einde van het seizoen, in oktober/november, zal de inhoud van de donatiepot worden overhandigd aan Plastic Soup Surfer. Bij de donatiepot zal ook informatie over  Plastic Soup Surfer aanwezig zijn.
Daarnaast zal de school gedurende het seizoen regelmatig nieuws delen via Facebook en Twitter over de ontwikkelingen van Plastic Soup Surfer en mensen oproepen om deze stichting financieel te steunen en op Facebook te liken.

Waarom een donatiepot?
SUP school Domstad is in 2016 begonnen met De Donatiepot. De donatiepot zal elk jaar een andere (Non-Profit) organisatie steunen, die zich inzet voor de zeeën en oceanen. Zowel dichtbij als ver weg! Hiermee willen we net iets meer doen voor de bescherming van de oceanen, waar we zo afhankelijk van zijn. Als watersporters zijn we ook nog eens heel direct betrokken bij die waterwereld. We spenderen er veel tijd, we genieten en ontspannen! We hebben een verantwoordelijkheid naar onze omgeving.
In 2015 hebben we de SchoonWaterKorting ingevoerd. Daarbij visten deelnemers regelmatig zwerfafval uit het water, zonder dat men daar geld voor terug wilde. Nu kan men dit geld in de Donatiepot stoppen. Daardoor wordt er èn zwerfafval uit het water gevist èn kan een Non Profit organisatie zich nog beter inzetten voor de oceanen (dank zij de financiële bijdrage)!

Voorgaande donatiepotten:
2016 ging naar CoralGardening, zie het verslag in dit document: Donatiepot 2016

Advertenties