Donatiepot

De DONATIEPOT van seizoen 2020 gaat naar:

>> The Seaweed Farmers <<

 

Wie/Wat is The Seaweed Farmers?:
De Zee Boerderij is bedacht als lokale duurzame oplossing in Zeehaven IJmuiden. Kleinschalige zeewierboerderijen dienen als laatste vangnet om de hardnekkige nutriënten uit de reststromen van het water op natuurlijke wijze te vangen voordat ze de Noordzee instromen. Het zeewier kan vervolgens op esthetisch verantwoorde wijze worden geoogst en verwerkt om zo nieuwe duurzame grondstoffen te winnen. De combinatie van mooie eigenschappen die zeewier heeft en hoe het door de Seaweed Farmers wordt toegepast, spreekt SUP Domstad erg aan. Het wier neemt veel CO2 op, wat positief werkt op het klimaat. Het zuivert het water wat naar zee stroomt in een haven met zware industrie. En het heeft ook nog eens goede eigenschappen als grondstof voor bv biologisch afbreekbaar ‘plastic’. Dit is precies waar de donatiepot van SUP school Domstad voor staat! We zijn dan ook trots dat we de Seaweed Farmers dit seizoen extra aandacht mogen geven!

Wat doet SUP Domstad met de donatiepot:
Een seizoen lang, van voorjaar t/m najaar, zal bij elke les een donatiepot aanwezig zijn. Deelnemers kunnen er voor kiezen de opbrengst van hun Schoon-Water-Korting in de donatiepot doen en daarmee dubbel bijdragen aan de bescherming van de oceanen! Uiteraard kan men ook zonder plastic afval een donatie doen.
Op het einde van het seizoen zal de inhoud van de donatiepot worden overhandigd aan medewerkers/eigenaren van The Seaweed Farmers. Bij de donatiepot zal ook informatie over  The Seaweed Farmers aanwezig zijn.
Daarnaast zal de school gedurende het seizoen regelmatig nieuws delen via Facebook en Twitter over de ontwikkelingen van The Seaweed Farmers en mensen oproepen om deze organisatie financieel te steunen en op Facebook en instagram te liken.

Waarom een donatiepot?
SUP school Domstad is in 2016 begonnen met De Donatiepot. De donatiepot zal elk jaar een andere (Non-Profit) organisatie steunen, die zich inzet voor de zeeën en oceanen. Zowel dichtbij als ver weg! Hiermee willen we net iets meer doen voor de bescherming van de oceanen, waar we zo afhankelijk van zijn. Als watersporters zijn we ook nog eens heel direct betrokken bij die waterwereld. We spenderen er veel tijd, we genieten en ontspannen! We hebben een verantwoordelijkheid naar onze omgeving.
In 2015 hebben we de SchoonWaterKorting ingevoerd. Daarbij visten deelnemers regelmatig zwerfafval uit het water, zonder dat men daar geld voor terug wilde. Nu kan men dit geld in de Donatiepot stoppen. Daardoor wordt er èn zwerfafval uit het water gevist èn kan een Non Profit organisatie zich nog beter inzetten voor de oceanen (dank zij de financiële bijdrage)!

Voorgaande donatiepotten:
2016 ging naar CoralGardening, zie het verslag in dit document: Donatiepot 2016
2017 ging naar Plastic Soup Surfer, zie het verslag in dit document: Donatiepot verslag 2017
2018/2019 ging naar Save Our Sharks, zie het verslag in dit document: Donatiepot verslag 2018-2019