Donatiepot 2022

walvis

De donatiepot 2022 gaat naar:

The Whale Poo Ambassadors

De Whale Poo Ambassadors is een onderdeel van stichting Rugvin

Stichting Rugvin doet onderzoek naar, en geeft voorlichting over alle walvisachtigen die in de Nederlandse wateren voorkomen. De meest voorkomende walvisachtige is de bruinvis. Door dit onderzoek en het geven van voorlichting, komt er meer bewustwording over de leefwijze van deze dieren en kunnen we ze beter beschermen. Ze spelen namelijk een belangrijke rol in de biodiversiteit en daarmee ook in ons eigen voortbestaan.

Whale Poo Seamulation met QR

Project Whale Poo Ambassadors
Met de Whale Poo Ambassadors wil stichting Rugvin aandacht vragen voor de rol van de walvis binnen het ecologische evenwicht van de oceanen. Lees hier hoe de poep van walvissen een belangrijke rol spelen in het bestrijden van klimaatverandering. En hoe visserij en plastic soep enorme bedreigingen zijn voor deze walvis en hun bemesting.

De missie van stichting Rugvin en hun campagne van de Whale Poo Ambassadors past volledig bij de missie van SUP Domstad, door zorg te dragen voor de oceanen, de biodiversiteit en het terugdringen van het opwarmen van de planeet!

Wat doet SUP Domstad met de donatiepot:
Een seizoen lang, van voorjaar t/m najaar, zal bij elke les een donatiepot aanwezig zijn. Deelnemers kunnen er voor kiezen de opbrengst van hun
Schoon-Water-Korting in de donatiepot doen en daarmee dubbel bijdragen aan de bescherming van de oceanen! Uiteraard kan men ook zonder plastic afval een donatie doen.
Op het einde van het seizoen zal de inhoud van de donatiepot worden overhandigd aan medewerkers/eigenaren van Stichting Rugvin. Bij de donatiepot zal ook informatie over stichting Rugvin en hun WhalePoo campagne aanwezig zijn.
Daarnaast zal de school gedurende het seizoen regelmatig nieuws delen via Facebook en Twitter over de ontwikkelingen van de Whale Poo Ambassadors en mensen oproepen om deze organisatie financieel te steunen en op
Facebook en instagram te liken.

Waarom een donatiepot?
SUP school Domstad is in 2016 begonnen met De Donatiepot. De donatiepot zal elk jaar een andere (Non-Profit) organisatie steunen, die zich inzet voor de zeeën en oceanen. Zowel dichtbij als ver weg! Hiermee willen we net iets meer doen voor de bescherming van de oceanen, waar we zo afhankelijk van zijn. Als watersporters zijn we ook nog eens heel direct betrokken bij die waterwereld. We spenderen er veel tijd, we genieten en ontspannen! We hebben een verantwoordelijkheid naar onze omgeving.
In 2015 hebben we de SchoonWaterKorting ingevoerd. Daarbij visten deelnemers regelmatig zwerfafval uit het water, zonder dat men daar geld voor terug wilde. Nu kan men dit geld in de Donatiepot stoppen. Daardoor wordt er èn zwerfafval uit het water gevist èn kan een Non Profit organisatie zich nog beter inzetten voor de oceanen (dank zij de financiële bijdrage)!

Voorgaande donatiepotten:
2016 ging naar CoralGardening, zie het verslag in dit document: Donatiepot 2016
2017 ging naar Plastic Soup Surfer, zie het verslag in dit document: Donatiepot verslag 2017
2018/2019 ging naar Save Our Sharks, zie het verslag in dit document: Donatiepot verslag 2018-2019
2020 ging naar The Seaweed Farmers, zie het verslag in dit document: verslag donatiepot 2020
2021 ging naar SUP clean-up, zie het verslag in dit document: <verslag komt nog>