lessen en prijzen

De prijzen:

Type les Prijs pp Overige informatie
Introductie-les (2 uur) € 30,- Geschikt als eerste les
Molen-Clinic (1 uur) € 15,- Speciale korte proefles bij houtzaagmolen De Ster
geschikt om eens kennis te maken met de sport.
Techniek-les (2 uur) € 30,- Geschikt als je al eerder les hebt gehad
Toertocht (+/- 2 uur) € 30,- Alleen geschikt voor mensen die al eerder gesupt hebben. Route wordt bepaald aan de hand van de snelheid en vaardigheden van de deelnemer(s)
Toertocht (+/- 4 uur) € 50,- Alleen geschikt voor mensen die al eerder gesupt hebben. Route wordt bepaald aan de hand van de snelheid en vaardigheden van de deelnemer(s)
 – Overige toertochten zijn in overleg overeen te komen (route, tijd en prijs)
– Alle lessen en tochten zijn onder begeleiding van een instructeur (v/m)
– Je kan korting ‘verdienen’ op je les, zie pagina >Schoon Water<

 

De beschikbaarheid en tijden:
De school werkt niet met vaste dagen of tijden voor de lessen. Een les kan in overleg ingepland worden door een mail te sturen naar SUPschoolDomstad@gmail.com
De school is niet elke dag, maar wel op wisselende dagen beschikbaar. Zowel door de week als in het weekend, tussen zonsopgang en zonsondergang. Een tocht na zonsondergang is alleen mogelijk bij voldoende ervaring.
Kijk op pagina Kalender wanneer de school open in voor afspraak en/of wanneer er lessen ingepland staan. We werken nog aan een handig boeking-systeem.
Er kunnen maximaal 6 deelnemers mee. Op deze manier kan de veiligheid goed gewaarborgd worden en kan ieder individu nog voldoende aandacht krijgen. Zou een groep groter worden, zal er een 2de instructeur bij moeten komen. Incidenteel kan SUP Domstad een samenwerking aangaan met collega-SUPscholen

De lessen:
Voor een eerste les is het belangrijk om de peddeltechniek goed onder de knie te krijgen. Een goede peddeltechniek leidt tot betere controle over je board en levert veel meer plezier op! Daarom beginnen we in een eerste les op de knieën. Daardoor hoef je je nog geen zorgen te maken over je balans en kan je je beter concentreren op je peddel. Zodra je voldoende controle hebt over je board (bochtjes maken, aanleggen aan de kant, noodstop maken) kun je gaan staan en je bezig gaan houden met je balans. De ene persoon zal dit sneller onder de knie krijgen dan de ander, maar over het algemeen kan gezegd worden dat hoe meer tijd je neemt voor je balans, hoe beter het gaat. Daarom adviseren we iedereen sterk om als eerste les de introductie-les te nemen van 2 uur. In die tijd kan je de basis voldoende onder de knie krijgen en de kick van het Stand Up peddelen ervaren! Ook zal er tijdens de les aandacht besteed worden aan veiligheid, vaarregels en een stukje zorg voor de omgeving. En in het kader van zorg voor de omgeving kan je zelfs korting krijgen op je les! Klik hier om te lezen hoe dat werkt!

Toertochten:
De prijzen en tijden voor een toertocht zijn slechts een indicatie. Afhankelijk van wat een groep of individu wil, kunnen tijden en prijzen en routes aangepast worden. Maatwerk dus! Bij een toertocht zal de nadruk liggen op de omgeving en de route, en wordt er minder aandacht besteed aan peddeltechniek.
Omdat we werken met inflateble boards, die je makkelijk in een rugzak mee kan nemen en op locatie kan oppompen, kunnen we vrijwel overal starten.

Het materiaal:
We maken gebruik van boards van Red Paddle Co, de 10’8″ Ride (10’8″x 34″x 4,7″) en de 10’6″ RideSE (10’6″x32″).  Dit zijn allemaal allround-boards met veel volume en daardoor erg stabiel. Ook voor de wat zwaardere mensen. Het zijn inflatable boards die tegen een stootje kunnen en daardoor zeer geschikt zijn voor beginnend SUP-ers! Je zal zien dat het makkelijker is, dan het er uit ziet! We hebben maximaal 6 boards!

Het weer, de watertemperatuur en de juiste kleding:
Stand Up Paddle is een buitensport. Dit houd in dat we te maken hebben met verschillende weersomstandigheden. Bij de meeste weersomstandigheden kun je prima suppen, zolang je je daar maar goed op kleedt. Er zijn echter omstandigheden waarbij het onverstandig is nog het water op te gaan. Bij ONWEER, of dreigende onweer, zal een les niet door gaan. We kunnen dan een nieuwe afspraak maken, òf, als het om korte buien gaat en de tijd het toelaat, de bui op een veilige plek afwachten. Wanneer de weersvoorspellingen dusdanig zijn dat onweer voorspeld wordt, zullen we dit altijd op dat moment laten weten en met je overleggen of we een les laten staan of verschuiven.
Te sterke WIND kan ook een factor zijn om een les niet door te laten gaan. Wind laat zich vaker wel wat preciezer voorspellen, al kan dat lokaal nog best afwijken. Windkracht 4 op een open vlakte is voor een beginnend supper al een te sterke wind. Zoek je de beschutting op in de stad, bv op de Oudegracht of Nieuwegracht, dan zou het mogelijk wel weer kunnen. Maar dit hangt dan weer af van hoe druk het verder is op het water, of je daar als beginnend supper kan/mag/wil komen.
Bij REGEN kan in principe gewoon gesupt worden, zeker als het kleinere, korte buien zijn. Als er een flinke hoosbui is, is het natuurlijk niet zo leuk meer om op een board te staan en kan de bui afgewacht worden, of de les verschoven worden. Ditzelfde geldt voor een hagelbui.
Bij VORST wordt er geen les gegeven, ivm ijsvorming en gladheid op het board. En vanwege grotere kans op onderkoeling wanneer iemand te water raakt.
KLEDING:
– Bij een watertemperatuur van boven de 15°C is zwemkleding en/of sportkleding (liefst lichtgewicht en sneldrogende kleding), soepel zittende kleding, voldoende bescherming. Aan de voeten bij voorkeur waterschoenen of (oude) sportschoenen die nat mogen worden. Op blote voeten mag, maar kan kwetsbaar zijn, als je in het water valt en op iets scherps gaat staan. Eventueel nog met een wind/regenjack achter de hand. Houd er bij je kledingkeuze altijd rekening mee dat je in het water kan vallen, het blijft tenslotte watersport!
– Bij een watertemperatuur tussen 12º en 15ºC is ‘iets’ van Neopreen kleding verplicht. Een Shorty (een wetsuit met korte benen en mouwen) kan voldoende zijn om een eventuele koude-shock tegen te gaan (de eerste schrik in koud water). Echter, als de watertemperatuur dichter tegen de 12ºC aan zit en de weersomstandigheden ook aan de frisse kant zijn, zullen we je altijd aanraden een lang neopreen pak aan te doen.
– Bij een watertemperatuur onder de 12ºc spreken we van zeer koud water en moet je daar goed op gekleed zijn! Als je bij deze temperaturen een les wil, dan is dat nog steeds onder bepaalde omstandigheden mogelijk, maar zullen we je een advies op maat geven.
De watertemperatuur wordt wekelijks gemeten door de school zelf. Zie de homepage (rechter kolom) voor de actuele gegevens.
WETSUITS:
De school heeft inmiddels de beschikking over 4 wetsuits van 3/2mm. Dit zijn super stretch full suit neopreenpakken van het merk Cutback-Wetsuits.  Met Chest zip (ofwel een hoge rits) en getapte naden. Hierdoor komt er mindersnel water naar binnen (alleen via polsen, enkels en nek). De maten zijn L (2x) en XL (2x), zie ook de maattabel op de website van CutbackWetsuits. Maar dankzij het super stretch materiaal, geven de pakken ook aan kleinere mensen voldoende bescherming. En passen iets grotere mensen er ook nog wel in. Mochten je maten buiten de maattabel liggen, is het handig hier eerst even contact over op te nemen.
Heb je een eigen surfpak, dan is dat over het algemeen fijner om te dragen, aangezien dat vaak een betere pasvorm is.
En bij temperaturen (water) boven de 15 graden, is een wetsuit niet noodzakelijk en soms zelfs veel te warm. Maar hierover kan je altijd in overleg met de school.

Overigens heeft de Supboardshop nog een leuk artikel op hun site over suppen in de winter en de juiste kleding daarbij. Leuk om eens te lezen!

2 gedachtes over “lessen en prijzen

  1. Pingback: Toerist in eigen stad: SUP-boarding in Utrecht - Vrije Meid

  2. Pingback: Monday Motivation: 6x leukste buitensport (klasjes) in Utrecht

Reacties zijn gesloten.